Saturday, February 7, 2009
Baakkal amca! e ne duruyorsun?
Az once internetten yemek tarifi bloglarina girdim. Bir un helvasi tarifi alip basariyla modifiye ettim. Seker miktarini azaltip yerine hicbir tarifte olmayan bogurtlen receli koyup pisirdim. Saniyorum hayatimda yedigim en guzel un helvasi oldu... Sahane oldu! Adini da degistireyim dedim: Cabeza helvasi olsun dedim; sari kedim, siyah kedim, beyaz kedim...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
"...bogurtlen receli koyup.." tarzı tatlılar beni bozar..ben daha yalın doğadan şeyleri seviyorum..mesela çikolata şelalesi...bi kekin içinden çükülata fışkırması ne kadar olağanüstü değil mi....
ReplyDeleteafiyet olsun, helva bana hep yas tutmayi hatirlattigindan midir uzun suredir ne yedim ne de yapmistim.. tarifi nedir arkadasim
ReplyDeleteTarifi: sut, tereyagi, un ve yarim bardak su, ve bogurtlen recelini koyup kisik ateste karistirarak pisiriyorsun. Afiyetle yiyorsun...
ReplyDeletee hadi..
ReplyDeleteben un helvası yapmıştım bi kere.. beşamel sosun yoğunu oldu.. göründüğü kadar kolay değil yahu..
ReplyDeletebesamel sosu tatli mi olur?
ReplyDeletebana göre beşamel dünyanın en tatsız tuzsuz anlamsız şeylerinden biri, o yüzden soruna cevap veremeyeceğim.. tatlıdır belki de.. ya da benim helvanın şekeri az olmuştur.. derin mesele baktığın yere göre değişir.. izafiyet izahet..
ReplyDeletenoluyo burda bensizzz
ReplyDeletedagilin ulenn!!
olum cumartesi 2 tane zeki muren cdsi aldim fenalardayimmm
benim de youtube'daki sayfamda bir arabesk ve turk sanat musikisi playlistim var... hafta sekiz gun dokuz dinliyorum. Muzeyyen ablamizi da assagida aniyorum zaten...
ReplyDeletesanat gunesimizi de saygiyla selamlar... Facebook grubunu gordum zeki murenin, uyeleri baska bir Turkiye'den sanki... herkes biyikli...